DEPARTAMENTS IEI Administracions públiques
Departaments

Les malalties de la infància

Les malalties de la infància són sovint oblidades, encara que sigui de manera inconscient. Freqüentment associem emmalaltir amb la vellesa i oblidem que els nens també poden patir malalties molt greus. Aquest cicle de conferències inclou tant les malalties pediàtriques oncològiques, relativament freqüents, com d'altres menys freqüents, les malalties rares, les quals encara son objecte de més oblit quan es tracta de finançar el seu estudi. El cicle també tractarà un tema candent com és la vacunació dels infants i la seva importància en la Salud des del punt de vista comunitari.

CICLE DE CONFERÈNCIES

PROGRAMADilluns

, 20 març de 2017 El laberint de les malalties rares pediàtriques: avenços en el diagnòstic, seguiment clínic i teràpies avançades a càrrec d'Eduardo Tizzano (Director de l'Àrea de Genètica Clínica i Molecular, Hospital Vall d'Hebron, Barcelona)

Dijous, 4 de maig de 2017 L'impacte de les vacunes en la salut de la comunitat: antecedents i perspectives a càrrec de Pere Godoy (Cap de la Unitat de Vigilància Epidemiològica de Lleida, Agencia de Salut Pública de CatalunyaDijous

, 25 de maig de 2017 El càncer també afecta als nens. ¿Perquè? a càrrec de Núria Pardo (Directora de la Unitat d'Hospitalització Pediàtrica i Hospital de Dia, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Barcelona)