DEPARTAMENTS IEI Administracions públiques
Departaments

Llegums, cultiu, cultura i cuina

Els llegums son els fruits característics de les plantes de la família de les lleguminoses, que tenen una gran importància en l'alimentació humana, ja que, juntament amb els cereals, són l'ingredient bàsic de les cuines tradicionals d'arreu del món. En el present cicle de conferències es pretén divulgar i reflexionar sobre alguns dels principals aspectes d'interès que presenten com a cultiu i com a aliment. Així, es tractarà sobre alguns aspectes de millora genètica i de millora de cultiu que s'han assolit al llarg dels últims anys, alhora que coneixerem les propietats nutritives i saludables d'aquests aliments, i ens endinsarem en resseguir la seva presència clau en la nostra alimentació al llarg de la història. Aquest cicle de conferències pretén contribuir a la estratègia establerta per l'Assemblea General de les Nacions Unides (a través de la FAO) per tal de sensibilitzar a la població sobre la importància de potenciar el cultiu i el consum d'aquests aliments a tot el món.

PROGRAMA

Dimecres, 1 de març de 2017 Els llegums a la dieta d'avui a càrrec de la Dra. Rosaura Farré, catedràtica jubilada de la Universitat de València, acadèmica de número de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya i vice-presidenta de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació.

Dimecres, 8 de març de 2017 Els llegums a l'edat mitjana, un aliment d'ampli consum però encara poc conegut a càrrec del Dr. Antoni Riera i Melis, catedràtic Emèrit de la Universitat de Barcelona i membre de l'Institut d'Estudis Catalans

Dimecres, 15 de març de 2017 Llegumsas, reptes en la seva millora com a aliments i molt més a càrrec del Dr. Marcelino Pérez de la Vega, 15 de març de 2017 Llegumosas, reptes en la seva millora com a aliments i molt més a càrrec del Dr. Marcelino Pérez de la Vega, catedràtic de Genètica, Universitat de Lleó
Universitat