DEPARTAMENTS IEI Administracions públiques
Departaments

Jornada de reflexió entorn les reformes de la Justícia

Jornada de reflexió entorn les reformes de la Justícia


dilluns, 13 d'octubre de 2014, a la Sala Montsuar de l'IEI, 19.30h

Des de fa un temps circulen notícies sobre l'existència de projectes legislatius adreçat a la reforma de la estructura i organització del Poder Judicial, l'únic que la Constitució de 1978 identifica com a tal poder, i de l'Administració de l'Administració de Justícia mitjançant la qual actua aquest poder.



S'han introduït canvis que afecten directament els ciutadans que, d'alguna manera, limiten l'accés a l'Administració de Justícia, com l'aplicació de taxes per la prestació del servei judicial, que ha estat molt contestada pels professionals forenses.



Es preveuen canvis en la organització i planta dels Jutjats i Tribunals, que quedarien concentrats en les capitals de província i en les ciutats mes importants, cosa que, a criteri d'alguns, allunya l'Administració de Justícia dels ciutadans.



I aquests projectes, a mes, es presenten en un context de reforma legislativa projectada des de posicions conservadores i centralistes que no comparteixen amplies capes de la població.



Tot això ha motivat la Secció de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l'IEI a organitzar una jornada, reunint juristes de diferents procedències (Poder Judicial, Administració de Justícia i Advocacia) a l'entorn d'una taula per tal de tenir un diàleg obert en relació a l'abast dels projectes de reforma de la Justícia Espanyola actualment en tràmit.



Taula rodona:

Mercè Pigem i Palmés, advocada, vocal del Consell General del Poder Judicial

Francesc Segura Sancho, president de l'Audiència de LleidaSimeò

Miquel i Roè, degà del Col·legi d'Advocats de Lleida,

Modera : J. Corbella i Duch, advocat i coordinador de la Secció de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l'IEI