DEPARTAMENTS IEI Administracions públiques
Departaments

Reptes jurídics i socials sobre la discapacitat

Reptes jurídics i socials sobre la discapacitat

. 9.45h. Lliurament de la documentació.
.10.00h. Inauguració de la Jornada, a càrrec de: Joan Reñé i Huguet, president de la Diputació de Lleida; Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya; Almudena Castro-Girona Martínez, notària i directora de la Fundación Aequitas; i Dolors Toldrà Roca, directora del Departament de Dret Privat de la Facultat de Dret i Economia. Universitat de Lleida.
.10.30h. La defensa dels drets socials de les persones amb discapacitat des del Síndic de Greuges de Catalunya. Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya. Col·loqui.
.11.30h. Col·loqui: Presentación general de la Convención de la ONU, a càrrec de: Francisco González Ruiz, advocat especialista en discapacitat; responsable de Relaciones con Entidades, Empresas y Sociedad Civil. Red Iberoamericana de Expertos en Discapacidad y Derechos Humanos (RIEDDH), i assessor de la Fundación Aequitas.
.12.30h. La discapacidad como una cuestión de derechos humanos: la reforma del Código Civil a la luz de la Convención de Nueva York. Almudena Castro-Girona Martínez, notària i directora de la Fundación Aequitas. Col·loqui
.13.30h. Cloenda, M. José Puyalto Franco, degana de la Facultat de Dret i Economia.
Almudena Castro-Girona Martínez, notària i directora de la Fundación Aequitas. M. Dolors Toldrà Roca, professora de la Facultat de Dret i Economia i directora del Departament de Dret Privat. UdL