DEPARTAMENTS IEI Administracions públiques
Departaments

Seminari de lectura de documents medievals i moderns

SEMINARI DE LECTURA DE DOCUMENTS MEDIEVALS I MODERNS JORNADA SOBRE EL PROJECTE DE DIGITALITZACIÓ DEL FONS DE PERGAMINS DE L'IEI


El Servei del Patrimoni Bibliogràfic i Documental, en coordinació amb la Secció de Geografia i Història de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, organitza un curs de lectura i interpretació de documents medievals i moderns. Estructurat en tres sessions, el seminari ens introduirà en el coneixement de diferents tipus documentals, lletres i sistemes d'abreviació. Les sessions s'iniciaran el dijous 24 d'octubre amb la jornada de presentació del que ha estat el projecte de digitalització de la col·lecció de pergamins del Servei i la seva posterior pujada al repositori d'objectes digitals institucional.

DIJOUS, 24 OCTUBRE

Jornada sobre el projecte de digitalització dels pergamins de l'IEI, de les 11.00 a les 13.30 h - La col·lecció de pergamins de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, a càrrec de Joan J. Busqueta, (conseller de l'Institut d'Estudis Ilerdencs). - Arxius i usuaris en l'era digital: accions per a la seva interrelació, a càrrec de Manuel Joaquín Salamanca López (professor titular de la Universitat Complutense de Madrid,
director de Publicacions de la UCM. coordinador del màster en Patrimoni Històric Escrit i coordinador-gestor del Campus Virtual de la UCM). Seminari de lectura de documents medievals i moderns, de les 17.00 h a les 20.00 h impartit per Joan J. Busqueta, Núria Preixens i Guillem Roca.
DIJOUS, 7 NOVEMBRE i DIMECRES, 20 NOVEMBRE de les 17.00 a les 20.00 h S'impartiran les dues sessions restants del seminari, a l'Aula Magna de l'IEI.