DEPARTAMENTS IEI Administracions públiques
Secció
Geologia i palentologia
Objectiu i missió:

Des de la dècada de 1970, la raó de ser de la Secció de Geologia adscrita a l'IEI es fonamenta en el propòsit cultural de recerca, estudi i difusió de la Geologia i Paleontologia ilerdenques, així com la gestió i conservació del fons paleontològic de l'IEI.

La tasca principal de la Secció ha estat l'estudi científic del jaciment de "La Pedrera de Meià" (la Noguera), destacant-hi la realització de la major part de les campanyes d'excavació efectuades sota direcció científica i la conseqüent recuperació i estudi del material fòssil, el qual constitueix la major part del patrimoni del fons paleontològic de l'IEI.

Com a objectiu complementari, però no menys important, la realització d'exposicions, conferències, publicacions i activitats en relació amb la Paleontologia i amb la societat ilerdenca com a destí i principal beneficiari.

També destaquen la participació en diverses prospeccions i sortides de camp, principalment per a la detecció de restes de dinosaures, a les comarques de l' Alt Urgell, la Noguera i el Pallars Jussà, i restes de mamífers i rèptils a les comarques de l' Urgell i Segrià.

De la Secció han sorgit diverses vocacions científiques entre joves lleidatans, els quals han pogut vehicular la seva passió mitjançant les activitats de la Secció, alguns fins al punt de decidir formar-se com a geòlegs. Una contribució modesta, però innegable, d'aquesta Secció a favor de la formació de coneixement i esperit crític i que la converteix en una eina de valor social al cor de la ciutat de Lleida.

Equip

Publicacions

Activitats passades

Projectes en curs

Contacte

Telèfon: 973271500