DEPARTAMENTS IEI Administracions públiques
Departaments

REPTES DE FUTUR I EXPERIÈNCIES DE PROFESSIONALS EN L'ENGINYERIA AGRÒNOMICA I FORESTAL. (50 anys de l'Escola d'Agrònoms de Lleida)

L’actual Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFIV), de la Universitat de Lleida (UdL), compleix el seu 50è aniversari. A l’any 1972 es van començar a impartir els estudis d’Enginyeria Tècnica Agrícola, i a l’any 1976 van començar els estudis d’Enginyeria Agronòmica. Més tard, als anys 1989 i  1992 van començar a impartir-se els estudis d’Enginyeria Tècnica Forestal i d’Enginyeria de Forests, respectivament.

Al llarg del temps s’han format més de 8.000 titulats i titulades en aquestes enginyeries, que es troben distribuïts per tot el territori, tant a nivell nacional com internacional, i que han estat claus per a la millora continua de les diverses empreses, entitats i administracions.

Avui dia els sectors agrari i forestal es troben davant el repte d’aconseguir, cada vegada més, una producció i una gestió sostenibles, per fer front als escenaris de canvi climàtic, escassetat de recursos, pèrdua de biodiversitat, degradació del medi ambient, entre d’altres.

En la present Taula Rodona es pretén dialogar sobre com fer front a aquests escenaris futurs, des de la perspectiva de tres titulats de l’ETSEAFIV en enginyeria agronòmica i forestal que treballen actualment en empreses de producció i de serveis a peu del territori,  i conèixer la seva visió sobre el futur del sectors agrari i forestal, i quines son les actuacions específiques que estan implementant en cada cas per tendir cap una transició verda i una digitalització en la producció i gestió agrària i forestal.


REPTES DE FUTUR I EXPERIÈNCIES DE PROFESSIONALS EN L'ENGINYERIA AGRÒNOMICA I FORESTAL. (50 anys de l'Escola d'Agrònoms de Lleida)


Dimarts, 14 de novembre de 2023

18.00 h

Aula Magna IEI + Canal Streaming ieicultura.cat  www.iei.cat

 

Joan Esteve, enginyer agrònom, director del Celler Raimat

Francesc Ferrer, enginyer agrònom, CEO de LabFerrer

Cristina Montserrat, enginyera de forests, degana del Col·legi d’Enginyeria de Forest de Catalunya, directora d’Entrearbres

Modera:

Immaculada Recasens, catedràtica jubilada, Universitat de Lleida


Organitza :

secció de Ciències Agroalimentàries de l’IEI